Profil klijenta:

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proizvođači, prerađivači, trgovci i kupci/potrošači ekoloških poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Istočne Hrvatske (MS) i Srbije (WB6)

Potrebe klijenta:

Razvoj ekološke proizvodnje, povezivanje ekoloških proizvođača međusobno te s ostalim ključnim dionicima razvoja ekološke proizvodnje, jačanje tržišne pozicije, finalizacija proizvoda, jačanje kompetencija proizvođača, zagovaranje

Osigurano rješenje koje udovoljava potrebama:

Centar za razvoj ekološke proizvodnje (CREP) rezultat je projekta ORGANIC BRIDGE, realiziranog u okviru Interreg – IPA CBC programa rvatska-Srbija, u programskom području „Unapređenje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja“. Nositelj projekta je Grad Valpovo, a partneri su TERA Tehnopolis d.o.o., Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS) iz Selenče i Udruženje TERRA’S iz Subotice.
ORGANIC BRIDGE doprinosi rješavanju zajedničkih problema u području ekološke proizvodnje i poljoprivrede i ruralnog razvoja općenito, odnosno unaprjeđenju ekonomskih i socijalnih uvjeta za život i gospodarsku djelatnost u ovom prekograničnom području. Problemi kojima se projekt bavi su nerazvijenost tržišta eko-proizvodima, posebice lokalnog, nizak izvoz poljoprivrednih i prehrambenih ekoloških proizvoda, nedostatak efikasne podrške proizvođačima ekološke hrane, slaba povezanost proizvođača sa istraživačkim institucijama, nizak nivo transfera znanja, inovacija i rezultata istraživanja u ekološkoj proizvodnji i pratećim industrijama.

Ciljevi Centra za razvoj ekološke proizvodnje:

  • promicanje razvoja i unaprjeđenja ekološke proizvodnje i prerade,
  • stvaranje preduvjeta za trženje ekološkim proizvodima,
  • zaštita interesa proizvođača, prerađivača i trgovaca ekoloških proizvodima,
  • zaštita interesa potrošača ekoloških proizvoda te ostalih subjekata u području unaprjeđenja zdravstvenih, ekoloških, agrotehničkih i tržišnih uvjeta i kriterija za razvoj ekološke poljoprivredne proizvodnje, prerade, plasmana, distribucije, promocije i potrošnje ekoloških proizvoda.

Na web stranici Centra nalazi se i baza OPG-a koji se mogu pretraživati prema nazivu, vrsti proizvoda te lokaciji. Uz svaki OPG nalaze se i njegovi kontakt podaci pa potencijalni kupci ekoloških proizvoda mogu direktno kontaktirati pojedine proizvođače i na taj način naručiti proizvode za koje su zainteresirani.

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.