Erasmus za mlade poduzetnike je međunarodni program razmjene koji pruža priliku novim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u inozemstvu. Projekt financira Europska komisija kroz program Erasmus for Young Entrepreneurse.

Cilj programa je povezivanje novih poduzetnika s iskusnim poduzetnicima u drugim državama sudionicama zbog razmjene znanja i iskustava. Novim poduzetnicima program omogućuje ostvarivanje suradnje s iskusnim poduzetnikom te razvijanje vještina koje su potrebne za usavršavanje poslovnog plana i pokretanje vlastitog poduzeća. Boravak u inozemstvu može trajati od jednog do šest mjeseci.

S druge strane, poduzetniku domaćinu se pružaju novi pogledi na poslovanje vlastite tvrtke, kao i prilika za suradnju s inozemnim partnerima i učenje o novim tržištima.

Sudjelovanje u programu može izrazito doprinijeti razvoju poslovanja, bez obzira na ulogu novog ili iskusnog poduzetnika. Neke od mogućih koristi programa uključuju razmjenu znanja i iskustava, priliku za razvijanje kontakata i ostvarivanja partnerskih odnosa širom Europe, kao i pristup inozemnom tržištu.

Tko može sudjelovati?

  • Novi poduzetnici koji su odlučili pokrenuti vlastitu tvrtku ili su ju već pokrenuli unutar protekle tri godine. U ovom slučaju novom poduzetniku je potrebna pomoć iskusnog mentora. Učenje kroz rad na konkretnim projektima, zajedno s iskusnim poduzetnikom, pružit će odgovore na brojna pitanja i pripremiti za uspješno vođenje vlastitog poduzeća.
  • Iskusni poduzetnici koji vode malo ili srednje poduzeće u jednoj od zemalja sudionica. Kroz sudjelovanje u Erasmus programu imaju mogućnost razmjene iskustva s novim poduzetnicima koji će kratkotrajno raditi u sjedištu njihovog poduzeća.

Svi zainteresirani svoju prijavu mogu osigurati: 

Telefonom na 031/251-010

E-poštom na mobilnost@tera.hr

Osobno na adresi Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek

Službene brošure: 

 

Erasmus za mlade poduzetnike u praksi

Programom upravlja mreža lokalnih kontakt točaka koje podupiru poduzeća u različitim zemljama Europske unije. Nakon ispunjavanja prijave, lokalna kontakt točka će pomoći u pronalaženju partnera koji odgovara potrebama novog odnosno iskusnog poduzetnika.

TERA Tehnopolis je lokalna kontakt točka za program Erasmus za mlade poduzetnike, a registracija za sudjelovanje  moguća je putem poveznice.

Za sve dodatne informacije obratite se na adresu e-pošte: mobilnost[at]tera[.]hr, na broj telefona: 031/251-010 ili nam pošaljite poruku:

Vaše ime (obvezno)

Vaša email adresa (obvezno)

Vaš telefonski broj

Vaša poruka

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.