Projekt „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (eng. BOND – Business Organistions Network Development)“ strateški je postavljen od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a operativno njime upravlja HAMAG-BICRO. Ukupna vrijednost projekta je 7.012.151,60 kuna, a cjelokupno je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Cilj ovog projekta je kroz temeljne i specijalizirane edukacije zaposlenika poduzetničkih potpornih institucija (PPI) razviti visokokvalitetne usluge koje će na ujednačen način biti dostupne poduzetnicima u svim hrvatskim regijama. Jedan od rezultata projekta je Mreža poduzetničkih potpornih institucija kao platforma preko koje će HAMAG-BICRO koordinirati razvoj kompetencija PPI-a kroz sustav treninga.

TERA Tehnopolis dio je mreže BOND koja okuplja poduzetničke potporne institucije u RH. Mreža pomaže članicama u jačanju vlastitoga savjetodavnog kapaciteta i razvijanju standardiziranih visokokvalitetnih usluga koje će se, uz pomoć članova Mreže, ponuditi poduzetnicima na cjelokupnom državnom teritoriju.

Uspostavljene pilot-usluge kroz Mrežu BOND uključuju standardizaciju usluga savjetovanja poduzetnika početnika, decentralizaciju usluga HAMAG-BICRO-a, mrežu mentora za poduzetnike, dijagnostičke alate za procjenu inovativnosti poduzetnika i podršci potpornim institucijama u savjetovanju na području društvenog poduzetništva. U rad Mreže BOND trenutno je uključeno 58 poduzetničkih potpornih institucija, čijih je 300 zaposlenika sudjelovalo na besplatnim specijalističkim edukacijama. Među njima bili su i djelatnici poduzetničke potporne institucije TERA Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka.

Osim uspostavljenih pet pilot usluga, u okviru projekta BOND oformljena je i službena internetska stranica projekta dostupna na sljedećoj poveznici.

Više informacija može se pronaći na poveznicama: www.hamagbicro.hr i www.strukturnifondovi.hr.

 

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.