Projekt KETGATEProjekt: KETGATE ima za cilj isporučiti alate i mrežne strukture kako bi se uspostavio međunarodni ekosustav ključnih naprednih tehnologija (eng. Key Enabling Technologies – KET). Projektom se žele uključiti mali i srednji poduzetnici iz Središnje Europe u cilju omogućavanja pristupa najnovijim KET visokokvalitetnim infrastrukturama kako bi testirali inovativni/napredni materijali, fotonike te mikro i nano inženjering u istraživačko-tehnološkim institucijama. Krajnji cilj je ubrzati proces preuzimanja novih tehnologija malih i srednih poduzetnika i transferirati ih u pametna rješenja u smijeru pružanja odgovora na socijalne izazove.

Ključne tehnologije (KET-s) predstavljaju skupinu od šest tehnologija:

  • Mikro i nanoelektronika,
  • Nanotehnologija,
  • Industrijska biotehnologija,
  • Napredni materijali,
  • Fotonika i
  • Napredne proizvodne tehnologije.

Ključne tehnologije pružaju osnovu za inovacije u više industrijskih sektora. Tvrtke koje djeluju u sektorima kao što su prehrambena industrija, prijevoz i zdravstvo koriste regionalne kanale inovativnih infrastruktura i tehnoloških usluga. Projekt KETGATE okuplja poduzetničke potporne organizacije i istraživačke institute iz osam zemalja, a omogućiti će malim i srednjim poduzećima pristup visokim tehnološkim uslugama kako bi osnažili suradnju s relevantnim dionicima u području istraživanja i tehnologije. Projekt će razviti “starter setove” i “alatne pakete” zbog poticanja povezivanja s KET Inovativnim sustavnom (eng. KET Innovation Ecosystem). Kao rezultat toga, mala i srednja poduzeća će brže i efikasnije plasirati pamenta rješenja na tržište, utjecati na privatna i javna ulaganja te podupirati dinamičan razvoj znanja temeljenog na KET tehnologijama kao i poticanje primjene na području srednje Europe.
SPECIFIČNI CILJEVI PROJEKTA

  • Postavljanje nove mreže regionalnih pametnih pristupnih točaka za usluge KET tehnologija, namijenjene malim i srednjim poduzećima prema njihovim potrebama te otvaranje novih mogućnosti transnacionalne suradnje za malo i srednje poduzetništvo Središnje Europe,
  • Razvoj i testiranje novog portfelja usluga istraživačko-tehnoloških organizacija (eng. Research Technology Organisation -RTO) s KET infrastrukturom za male i srednje poduzetnike od izvedivosti, prototipa do plasiranja na tržištu te potpore kod uvođenja i ulaganja u KET,
  • Regiju Središnje Europe predstaviti kao model/primjer održivog transnacionalnog KET Inovativnog sustava s provjerenim procesima, operativnim strukturama i poslovnim modelima koji se prenose na druge sektore/tehnologije/teritorije.

 

Izdvojene vijesti

KETGATE - Newsletter No. 1

KETGATE – Newsletter No. 1

IZDAN OSMI BROJ NEWSLETTER-A PROJEKTA KETGATE

IZDAN SEDMI BROJ NEWSLETTER-A PROJEKTA KETGATE:

IZDAN ŠESTI BROJ NEWSLETTER-A PROJEKTA KETGATE

IZDAN PETI BROJ NEWSLETTER-A PROJEKTA KETGATE

IZDAN ČETVRTI BROJ NEWSLETTER-A PROJEKTA KETGATE

IZDAN TREĆI BROJ NEWSLETTER-A PROJEKTA KETGATE

IZDAN DRUGI BROJ NEWSLETTER-A PROJEKTA KETGATE

POSLOVNI SUSRETI

ODRŽANA RADIONICA PROJEKTA KETGATE

IZDAN PRVI NEWSLETTER PROJEKTA KETGATE

Obavijest: KETGATE radionica odgođena za siječanj 2018. godine

PROJEKT KETGATE: KORIŠTENJE KLJUČNIH RAZVOJNIH TEHNOLOGIJA U POSLOVANJU

KLJUČNE NAPREDNE TEHNOLOGIJE

 

Projekt sufinancira Europska unija kroz program Interreg, Europe Central Regional Development Fund.
www.interreg-central.eu/ketgate

Projekt: KETGATE

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.