TERA Tehnopolis provodi projekt savjetovanja poduzetnika kroz pružanje konzultantskih i online mentorskih usluga te usluga informiranja poduzetnika u svrhu poticanja njihova rasta i razvoja. Projekt pod nazivom TERA – Savjetnik za poduzetnike sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a okrenut je poduzetnicima početnicima i postojećim poduzetnicima u kategoriji malih i srednjih poduzetnika, pravnim i fizičkim osobama, stanarima inkubatora TERA i svim nositeljima inovativnih, na tehnologiji baziranih ideja.

Naglasak je stavljen na stručnu potporu u području zaštite intelektualnog vlasništva, mogućnosti EU financiranja, poslovnog planiranja i internacionalizacije poslovanja, vođenja poslovanja u domeni financija i računovodstva te pravnih pitanja. U području zaštite intelektualnog vlasništva poduzetnicima se pruža procjena patentabilnosti njihove ideje te procjena dostupnosti žiga i industrijskog dizajna u odnosu trenutnog stanja u registru.
Svakodnevnim radom nastoji se potaknuti poduzetnike na povlačenje nepovratnih sredstava iz EU fondova zbog čega su sve TERA usluge usmjerene upravo u tom pravcu.

Analiza poslovanja poduzetnika, identifikacija natječaja koji su primjenjivi za njihov poduzetnički projekt te provjera zadovoljavanja kriterija natječaja, svakodnevni su zadaci stručnjaka zaposlenih u TERA Tehnopolis d.o.o.

Što nudi projekt TERA-SAPO poduzetnicima:

  • Ocjena poduzetnika o kvalificiranosti za korištenje EU fondova,
  • Mentoriranje u izradi poslovnog plana,
  • Savjetodavne usluge za pravna pitanja,
  • Individualna analiza dostupnosti zaštite patenta, žiga i industrijskog dizajna.

Ukupnu vrijednost ovog projekta, u iznosu od 608.298,00 kn, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 500.567,00 kn. Projekt je započeo u srpnju 2018. godine, a njegovo predviđeno trajanje je 18 mjeseci odnosno do prosinca 2019. godine.

Sve zainteresirane poduzetnike i one koji će to tek postati, potičemo da nam se obrate s punim povjerenjem na broj telefona 031/251-000, e-poštom na ured[at]tera[.].hr ili osobno u prostorijama TERA Tehnopolis d.o.o., Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.