I-DARE

Projekt ima za cilj razviti dualne treninge i uvesti tercijarne sustave obrazovanja u području strojarstva i elektrotehnike. Projektom se želi smanjiti opća nezaposlenost i nezaposlenost mladih osoba kroz poticanje poduzetništva i provođenjem treninga u sklopu kojih će mladi razvijati svoje vještine važne za pokretanje vlastite tvrtke. Projektom se želi unaprijediti uloga edukacijskih institucija kao intelektualnih centara u cilju povećanja broja mladih poduzetnika.

ORGANIC BRIDGE

Projekt ima za cilj povezati Osječko-baranjsku županiju i Zapadno-južni bački okrug poticanjem konkurentnosti kroz razvoj novih i/ili unaprjeđenjem postojećih proizvoda, usluga i zaštitnih znakova u ekološkoj proizvodnji. Projektom se želi povećati konkurentnost i ojačati suradnja ekoloških proizvođača, udruga, lokalnih vlasti, potpornih institucija, klastera i edukativnih i istraživačkih organizacija.

MOVECO

Poticanje cirkularne ekoncomije kroz projekt MOVECO
Cilj projekta MOVECO je unaprjeđenje okvirnih uvjeta i instrumenata politike za poticanje eko-inovacija, primjenu cirkularne ekonomije, poticanje pametnog i održivog razvoja te smanjenje razlika u podunavskim regijama. Projektom se planira razviti međunarodna strategija za prijelaz na princip cirkularne ekonomije te korištenje načina za poticanje njezine primjene u različitim inovacijskim regijama ovog područja. Novim uslugama i alatima za eko-dizajn i eko-inovacije, MOVECO podržava novi poslovni model i istraživačke suradnje uz nove lance vrijednosti.

SSBI-CRO-KAM-2

Uspostavljanje usluge koje povećavaju sposobnost upravljanja inovacijama u hrvatskim malim i srednjim poduzećima kroz Europsku poduzetničku mrežu.
Riječ je o projektu koji ima za cilj uspostavljanje i pružanje inovacijske potpore i usluga koje se odnose općenito na male i srednje poduzetnike u Hrvatskoj sa značajnim inovacijskim akitvnostima te posebno korisnike instrumenata malih i srednjih poduzetnika. Te radnje pružaju nastavak SSBI-CRO-KAM prijedloga koji se trenutno implementiraju pod nadležnosti H2020 za razdoblje 2014. godine.

Promo Budi uzor

Logo_PromoBudiUzorPROMO BUDI UZOR je natjecanje za najbolji studentski poslovni plan.

TEHCRO

TEHCRO – Program razvoja tehnološke infrastrukture (Znanstveno-inkubacijski poslovni centar)
Program TEHCRO pruža financijsku podršku za pokretanje, unaprjeđenje i razvoj tehnologijske infrastrukture koja je u stanju osigurati adekvatne prostorije, usluge te poslovnu i tehnološku podršku za prijenos i/ili usvajanje tehnologije, komercijalizaciju znanstveno-istraživačkih rezultata te neophodne resurse u razvoju poslovanja i uvjete za rast i razvoj inovativnih tehnoloških poduzeća.

 

E – poslovni inkubator

E- poslovni inkubator kroz program razvoja poslovne infrastrukture ima za cilj unaprijediti inkubaciju i savjetodavne usluge poboljšanjem kvalitete poslovnog prostora kojeg TERA nudi poduzetnicima na adresi Trg Ljudevita Gaja 6 te kroz razvoj softverskih alata na kojima će se temeljiti daljnji konzultantski rad s poduzetnicima.

 

Fit4BusinessGrowth – F4BG

Fit4BusinessGrowth prepoznaje kako potrebu za održavanjem postojeće razine obrazovanja i osposobljavanja, tako i potrebu za njegovanjem novih vještina i sposobnosti koje su nužne kako bi Europa ostala konkurentna na tržištu i osigurala nove prilike.

Logo_ImageenIMAGEEN

IMAGEEN – Specifična aktivnost za promoviranje eko – dizajna malim i srednjim poduzetnicima (engl. Introducing SMEs to eco-design measures through EEN – IMAGEEN)  u sektoru hrane i pića.

PrintProceed

Proceed – Promoviranje i koordinacija istraživanja iz područja zaštite okoliša za održivi razvoj u središnjoj i istočnoj Europi uz podršku Europske poduzetničke mreže – EEN (engl. PROmotion and coordination of environmental research in Central and Eastern Europe for a sustainable development with the support of the Entreprise Europe Network)

Logo_WEEENWE-EEN

WE-EEN – Čarobnjak iz okoliša Europske poduzetničke mreže (engl. Wizard of the Environment: the Enterprise Europe Network)

Imao je za cilj pružanje okolišnih usluga malim i srednjim poduzetnicima ključna u sektorima: gospodarenje otpadom, površinsku obradu plastike i metala, te proizvodnju/reciklažu elektroničkih i elektronskih komponenti. Obzirom da je cilj projekta bio unaprijediti pružanje okolišnih usluga za mala i srednja poduzeća kroz Enterprise Europe Network, predavači/stručnjaci iz navedenih područja obradili su glavne značajke koje će partneri na lokalnim radionicama prenijeti svojim regionalnim partnerima i pružateljima ekoloških usluga.

Logo_EntrepreneurSHEpEntrepreneurSHEp Croatia

ENTREPRENEURSHEP Croatia – Europska mreža ambasadorica ženskog poduzetništva (engl. Ambassadors of Female Entrepreneurship)

Hrvatska gospodarska komora, Tehnološki park Varaždin, TERA Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka i Visoka škola Nikola Šubić Zrinski iz Zagreba su pokrenuli projekt Europska mreža ambasadorica ženskog poduzetništva – EnrepreneurSHEp Croatia.

Europska mreža ambasadorica ženskog poduzetništva je osnovana 2009. godine u toku švedskog predsjedanja EU te je obuhvatila 150 žena ambasadorica iz 10 europskih zemalja. Hrvatska je, također, članica Mreže, koja danas obuhvaća 250 poduzetnica iz 22 zemlje.

Logo_GREENGREEN

GREEN – Greening business through the Enterprise Europe Network

Projekt teži prema ekološkom aspektu u područjima prehrambene industrije i proizvodnje građevinskog materijala gdje se nalazi više od 310 000 poduzeća i preko 4 milijuna zaposlenika na Europskoj razini. U cilju je doprinjeti poboljšanju ekoloških performansi malih i srednjih poduzeća u Europi i potporu Europskoj poduzetničkoj mreži u rješavanju ekoloških problema u dva specifična ekonomska sektora.

InECo

InECo- Inovativno umrežavanje i gospodarska suradnja područja gradova Tuzle i Vukovara

Projekt InECo financiran je od strane EU u sklopu programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U sklopu projekta u Vukovaru je održavano 10 besplatnih treninga iz poduzetništva. Trening je bio namijenjen predstavnicima malih i srednjih poduzeća, kao i svima koji žele započeti samostalan posao.

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.