Logo_PromoBudiUzorPROMO BUDI UZOR je natjecanje za najbolji studentski poslovni plan. Projekt se održava u tri županije: Karlovačkoj, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj s ciljem promocije poduzetništva i obrta.

Poduzetništvo je jedno od osam ključnih kompetencija Vijeća Europe te ga je kao takvo potrebno uključiti u nacionalni kurikulum i sve razine obrazovanja te omogućiti poduzetničko učenje izvan formalnog obrazovanja. Stoga, u širem smislu, Projekt promovira poduzetničku kulturu u društvu i cjeloživotno učenje u funkciji razvijanja poduzetničkih sklonosti, vještina i sposobnosti te usvajanja osnovnih ekonomskih koncepata. U užem smislu, Projekt promovira poduzetništvo u funkciji pokretanja poslovnih subjekata i njihovog upravljanja. Kroz svoje aktivnosti, naslanja se se na načela razvoja poduzetništva koja su u svojim Preporukama propisali EU parlament i EU vijeće. U skladu sa Strategijom za razvoj poduzetništva u RH 2013-2020 (MINPO-1. nacrt), promocija poduzetništva obuhvaća pružanje potpore osnivanju novih poduzeća i jačanje institucija koje pružaju podršku poduzetnicima. Dodatno, Projekt podržava i Strategiju učenja za poduzetništvo 2010-2014 (MINPO).

Studenti koji su zainteresirani za natjecanje pretežno dolaze iz županija u kojima se održava projekt te također Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Primorsko-goranske. Svim sudionicima pružaju se potrebne informacije vezane uz pisanje poslovnih planova. Također, omogućeno im je korištenje web aplikacije ˝Alat za izradu poslovnog plana˝ koja je usklađena s kriterijima natjecanja. Kako bi napisali svoj poslovni plan, studenti istražuju o tehnologiji proizvodnje svog proizvoda ili usluge, razrađuju marketing i strategiju zaštite intelektualnog vlasništva te pripremaju financijske proračune. Najuspješniji osvajaju vrijedne nagrade te imaju priliku svoj projekt provesti u djelo u okviru projekta Studentski poduzetnički inkubator – StudOS, koji im omogućava inkubaciju u trajanju od 6 mjeseci bez naknade. Na taj način samostalno kreću u poduzetničke vode i konkuriraju na tržištu.

Ukupna vrijednost Projekta iznosi 312.246,04 kn od čega 293.392,31 kn financira EU. Nositelj Projekta je TERA Tehnopolis d.o.o., a razdoblje provedbe 12 mjeseci.

WEB APLIKACIJA ˝ALAT ZA IZRADU POSLOVNOG PLANA˝

Aplikacija je namijenjena studentima kao pomoć pri pisanju poslovnih planova, a usklađena je s kriterijima natjecanja Budi uzor®. Kako bi napisali svoj poslovni plan, studenti istražuju o tehnologiji proizvodnje svog proizvoda ili usluge, razrađuju marketing plan i strategiju zaštite intelektualnog vlasništva te pripremaju financijske proračune. Neke od značajnijih karakteristika aplikacije, koje će studentima uvelike olakšati pisanje, su automatska kontrola unesenih podataka te automatsko popunjavanje proračunskih polja na bazi unesenih podataka. Tijekom cijelog procesa izrade poslovnog plana, studentima je omogućeno mentoriranje od strane stručnih suradnika TERE Tehnopolisa u formi komentara na pojedine stavke poslovnog plana. Korisnik aplikacije automatski se obavještava putem e-pošte o primljenim komentarima.

Natjecanje Promo Budi uzor

StudOS – Studentski poduzetnički inkubator

Projekt Promo Budi uzor – Reportaža Slavonske televizije

Projekt Promo Budi uzor – Reportaža

Studentski poduzetnički inkubator – Jingle

 

Izdvojeno:

UTT NOVOSTI BROJ 27

UTT NOVOSTI BROJ 23

UTT NOVOSTI BROJ 20

 

Kontakt osoba:
Ana Nikšić, univ.spec.oec.
Tel.: +385  (0)31 251 002
Faks: +385 (0)31 251 005
E-mail: ured[at]tera[.]hr

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Tera Tehnopolis d.o.o.

 

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.