Uspostavljanje usluge koje povećavaju sposobnost upravljanja inovacijama u hrvatskim malim i srednjim poduzećima kroz Europsku poduzetničku mrežu

Riječ je o projektu koji ima za cilj uspostavljanje i pružanje inovacijske potpore i usluga koje se odnose općenito na male i srednje poduzetnike u Hrvatskoj sa značajnim inovacijskim akitvnostima te posebno korisnike instrumenata malih i srednjih poduzetnika. Te radnje pružaju nastavak SSBI-CRO-KAM prijedloga koji se trenutno implementiraju pod nadležnosti H2020 za razdoblje 2014. godine.

Projekt se odnosi na definiranje inovacijskih paketa podrške (njih 84 koji se dijele između partnera na temelju potrebe analiza) za:

 • Menadžera ključnih kupaca (Key Account Management – KAM) uspješnih podnositelja zahtjeva za Instrument SME-a za identifikaciju uskih grla u kreiranju gospodarskog utjecaja tvrtki koje koriste Horizon 2020 subvencije;
 • Povećanje sposobnosti malih i srednjih poduzeća klijenata u upravljanju inovacijskih procesa kako bi povećali svoju učinkovitost i efikasnost.

Osigurajte cjelovitu procjenu tehnološko-inovacijskog kapaciteta vašeg poduzeća najpoznatijom metodologijom – IMP3ove

Okretanje inovacijama mnogim poduzećima osigurava opstanak na tržištu. I Vaše poduzeće ima inovacijski potencijal. Želite li da ga izmjerimo i da se usporedite s drugima uz savjetovanje eksperta bez dodatnih troškova za Vaše poduzeće?

Kako?

Europska poduzetnička mreža Hrvatske omogućava procjenu tehnološko-inovacijskog kapaciteta za 21 poduzeće. Procjena obuhvaća dva posjeta poduzeću od strane inovacijskih savjetnika certificiranih od strane Europske komisije i AT Kearney-a. Analiza inovacijskog potencijala radi se pomoću Imp3rove metodologije i uspoređuje s podacima drugih sličnih poduzeća. Poduzeće će na kraju, uz pomoć savjetnika, izraditi akcijski plan i inovacijsku strategiju.

Koristi za tvrtku:

 • Usporedba vlastitih performansi s prosjekom svih poduzeća koji pripadaju istoj industriji i usporedba s 10% najbrže rastućih poduzeća u uzorku, temeljeno na najvećoj svjetskoj analitičkoj bazi podataka o upravljanju inovacijama.
 • Dobivanje jasne slike o vlastitim kompetitivnim snagama i identificiranje područja s najvećim potencijalom za napredak.
 • Opcija savjetovanja prije, za vrijeme i nakon procjene inovacijskog potencijala od strane savjetnika.
 • Smjernice za poboljšanje upravljanja inovacijama tj. izradu inovacijske strategije.

O alatu Imp3ove

 • Preporučeni certificirani alat Europske komisije razvijen od strane AT Kearneya, jedne od vodećih svjetskih konzultantskih poduzeća.
 • Nudi cjeloviti pristup upravljanju inovacijama i dubinsku analizu inovacijske strategije, organizacije i kulture, životnog vijeka inovativnih proizvoda, pokretačkih faktora i inovacijskih rezultata.
 • Preko 5.000 poduzeća diljem svijeta su uspješno provele Imp3rove procjenu.
 • Prilagodba uzorka za usporedbu temelji se na veličini poduzeća, teritorijalnosti i pripadnosti industriji prema NACE klasifikaciji.

Iskustva su pokazala da najveću korist od tehnološko-inovacijske procjene mogu imati poduzeća koja:

 • strategiju rasta temelje na inovativnim proizvodima, uslugama, procesima ili/i inovativnom poslovnom modelu,
 • su prisutne na tržištu najmanje 4 godine,
 • imaju najmanje 10 zaposlenika,
 • imaju potencijal za rast poslovanja i broja zaposlenika.

Način prijave

Za sudjelovanje u tehnološko inovacijskoj procjeni potrebno se prijaviti putem obrasca OVDJE. Prijave su otvorene od trenutka objave ovog javnog poziva.

Prvi rok za prijavu je 01.07.2017. U slučaju preostalih mjesta, drugi rok za prijavu je 01.10.2017.

Poduzeće se samom prijavom obvezuje da će alocirati 8 dana za provođenje procjene.

Način odabira

Na temelju odgovora iz upitnika i ocjena pristiglih prijava, izvršit će se bodovanje poduzeća i formirat će se rang lista. U slučaju jednakog broja bodova, prednost će imati poduzeća koja su se prije prijavila te će se odabrati prvih 21 najbolje ocijenjenih koja će ostvariti pravo na procjenu.

Imp3rove procjenu u Hrvatskoj vrše certificirani stručnjaci koji su predstavnici Europske poduzetničke mreže:

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)

Ksaver 208, 10000 Zagreb
Tel: +385 1 488 10 03
Fax: +385 1 488 10 09
E-mail: hamagbicro[at]hamagbicro[.]hr
Web: http://www.hamagbicro.hr

Tehnološki park Varaždin (TPV)

Zagrebačka 89, 42000 Varaždin
Tel: + 385 42 500 050
Fax: + 385 42 500 052
E-mail: info[at]tp-vz[.]hr
Web: http://www.tp-vz.hr/

Tera Tehnopolis d.o.o.

Trg Ljudevita Gaja 6, 31000 Osijek
Tel: +385 31 25 10 00
Fax: +385 31 25 10 05
E-mail: ured[at]tera[.]hr
Web: http://www.tera.unios.hr

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o.

Radmile Matejčić 10, 51000 Rijeka
Tel: + 385 51 265-963
Fax: + 385 51 265 999
E-mail: ntamarut[at]uniri[.]hr
Web: http://www.step.uniri.hr

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.