Projekt: KET4CPProjekt KET4CleanProduction financiran je od strane Europske unije u okviru Programa istraživanja i razvoja Obzor2020. Primjena naprednih proizvodnih tehnologija i povezanih ključnih razvojnih tehnologija (eng. Key Enabling Technologies – KET) dovodi do unaprjeđivanja proizvodnih procesa malih i srednjih poduzeća te ih čini materijalno i energetski učinkovitijima.

Strateški ciljevi Projekta temelje se na pružanju pomoći malim i srednjim poduzetnicima iz proizvodnog sektora u povezivanju s KET tehnološkim centrima (TC) u inozemstvu te rješavanju izazova čiste proizvodnje, što rezultira unaprjeđivanjem održivosti, inovativnosti i kompetitivnosti u sljedećim područjima: mikroelektronika, nanoelektronika, nanotehnologija, industrijska biotehnologija, napredni materijali, fotonika i napredne proizvodne tehnologije.

U projektu KET4CleanProduction, malim i srednjim poduzetnicima se kroz projekte mikro potpora unaprjeđivanja proizvodnje nudi mogućnost realizacije nepovratnih sredstava u maksimalnom iznosu od 50.000 EUR, što čini 70% ukupnih troškova sudjelovanja. Preostalih 30% sufinanciranja se ne mora realizirati kroz novčana sredstva, već i kroz ljudske resurse, dostupnost potrebne opreme te općenito dostatne uvjete za realizaciju projekata. Prijava na natječaj je vrlo jednostavna, a evaluacija brza.

U svrhu promocije Projekta, TERA je izradila promotivni video koji na slikovit način prikazuje kako Projekt osnažuje male i srednje poduzetnike u uvođenju čiste proizvodnje u svoje poslovanje povezujući ih s vodećim istraživačkim centrima koji im pružaju pomoć u savladavanju ovih izazova.

Postupak same prijave na natječaj je jednostavan i temelji se na izradi Tehnološke ponude po uzoru na projekt Europska poduzetnička mreža (EEN). Više informacija o mogućnostima financiranja istraživačko-razvojnih aktivnosti kroz projekt KET4CP možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Ciljne skupine su proizvodna mala i srednja poduzeća, KET tehnološki centri, EEN partneri i poduzetničke potporne institucije. Platforma ket4sme.eu nudi snažnu potporu svim relevantnim dionicima, stoga pozivamo sve navedene skupine da se registriraju na platformu i postanu dio KET4CP zajednice. Platformom se nastoji stvoriti samoodrživi ekosustav koji okuplja tehnološku infrastrukturu, mala i srednja poduzeća i poduzetničke potporne institucije. Za lakšu integraciju razvijen je i set treninga koji objašnjavaju ključne dijelove projekta.

 

 

 

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.