Radne stanice

Radne stanice

TERA Tehnopolis u Osijeku posluje na lokaciji Gajev trg 6, u samom središtu Osijeka. Zgrada je građena početkom 19. stoljeća i nalazi se pod zaštitom konzervatora. TERA Tehnopolis ulaže znatna sredstva u suvremenu uredsku i audio-vizualnu opremu koju stanari i klijenti mogu unajmiti radi razvoja i promidžbe na znanju utemeljenih projekata.

Konferencijska dvorana raspolaže sa 30 sjedećih mjesta. Dvorana je u cijelosti opremljena za sve vrste video-konferencija, simultano prevođenje, bežičnim pristupom na Internet. Kako bi se olakšao početak poslovanja stanarima poduzetnicima i studentima koji još nisu u mogućnosti nabaviti vlastitu opremu, na raspolaganju je 12 računala opremljena licenciranom operacijski sustav Windows. Nadalje, mogu se koristiti uslugama slanja faksimila, fotokopiranja, mrežnog štampanja i skeniranja te strojem za rezanje papira, spiralno uvezivanje i laminiranje.

 • Seminarska soba: 30 sjedećih mjesta za sastanke, konferencije, predavanja, skupove
 • Inkubator: StudOS (10 radnih stanica), 2 Hot Desk-a, 18 ureda

Oprema:

Inkubator

 • Sustav za simultano prevođenje
 • Video-konferencijski sustav
 • Uredski uređaji (printer, kopirka, skener, uređaj za uvezivanje, rezač papira, fax)
 • SIP telefonija
 • Internet pristup
 • Računala i računalna oprema s operativnim sustavom Windows
 • 3D štampač (*)
 • 3D skeniranje
(*) 3D štampač – Oprema za izradu prototipova tehnologijom 3D štampanja izuzetno je važna faza u procesu razvoja i komercijalizacije inovacija i poticanje razvoja visokotehnološki orijentiranih poduzetnika. Ona omogućava dovršetak razvoja ideje, no istovremeno je važan, često presudan, čimbenik u prodaji licence i cijelog projekta. Potpuno funkcionalan prototip jasno demonstrira investitoru mogućnost inovacije ili tehnologije koju kupuje, ali potvrđuje i kvalitetu klijenta kao isporučitelja potpunog rješenja, a ne samo koncepta upitne izvodljivosti. Tera svim klijentima nudi izradu prototipova baziranih na tehnologiji 3D štampanja koja je tijekom 2008. godine proširena na izradu lijevanih modela od plastičnih masa u silikonskim kalupima. Pored toga, izrađuju se i kompleksni, strojarski elektronički sklopovi.

Software:

U fazi predinkubacije (StudOS), programske pakete koristite za edukaciju, a kasnije u poslovne svrhe.

 • Specijalizirani softvere: PhotoShop, Visual Studio, AutoCad
 • MiniERP
  Programsko rješenje MiniERP je pogodan za centralizaciju poslovnih aktivnosti. Omogućava izdavanje ponuda i računa, sadrži funkciju naprednog tekst editora s mogućnošću stvaranja više varijanti dokumenata te izradu profesionalnih uredskih dokumenata. MiniERP softversko rješenje je na oblaku (cloud computing), s time je korištenje moguće s bilo koje fiksne ili mobilne lokacije (kuća, automobil, na službenom putu).
 • Poslovna simulacija
  U simulaciji, vi i vaš tim preuzimate ulogu osnivača nove tvrtke. Vaš plan je započeti male tvrtke. Tijekom simulacije, uključeni ste u cijeli proces započinjanja takvog poslovnog pothvata: od predstavljanja svoje poslovne ideje, pisanja poslovnog plana, ulaska na tržište i djelovanja na tom tržištu. Trebali bi započeti sa skupljanjem podataka potrebnih za razrađivanje poslovnog plana. Tu je i pomoćnik za pisanje poslovnog plana koji je spreman voditi vas kroz cijeli proces korak po korak. Glavni cilj u ovoj fazi je naučiti više o elementima koje bi poslovni plan trebao imati i upoznati se s izazovom formuliranja i izračunavanja svojih planiranih vrijednosti. Štoviše, poslovni plan koji tako napišete ima utjecaj na tijek simulacije. Instruktori uzimaju vaš plan kao podlogu za svoju odluku o tome da li će vam odobriti zajam ili da li je investitor voljan ulagati u vašu tvrtku. Nakon što je vaš poslovni plan odobren od strane instruktora, možete osnovati svoju tvrtku i izaći na tržište. Kroz šest razdoblja u kojima ćete voditi svoju tvrtku, morat ćete donositi sve bitne menadžerske odluke i uzimati u obzir širi ekonomski kontekst. Tu su i do četiri konkurentske tvrtke na virtualnom tržištu. Računalna simulacija obrađuje vaše odluke i na taj način simulira konkurenciju. Nakon svakog kruga odlučivanja, izvješća će otkriti jesu li i u kojoj mjeri vaše odluke bile učinkovite. Ova metoda vam omogućuje učenje i vježbu u provedbi alata za upravljanje podacima, kao i shvaćanje njihovih međusobnih odnosa. Upoznat ćete virtualno tržište na kojem vaša tvrtka djeluje kao složeni sustav koji se neminovno suočava s konfliktnim ciljevima koje ćete morati uskladiti.
Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.