Poslovni plan je izuzetno važan za svakog poduzetnika. U njemu mora odgovoriti na prilično jednostavna pitanja: što, kako, zašto, do kada, kojim resursima itd., no odgovori uopće nisu jednostavni. U konačnici, za uspješnog poduzetnika, osim konkretnih odgovora, bitna je i metodologija koju kasnije može primijeniti na drugim projektima. No, kako početi?

Odgovor na pitanje kako najlakše napisati poslovni plan je jednostavan, napišite jedan. To je relativno slično učenju vožnje bicikla, nitko to nije napravio tako da je slušao nekoga tko je gledao uspješne vozače bicikla kako voze. Upravo je zato Tera Tehnopolis prije devet godina pokrenula jednostavan projekt: Natjecanje u pisanju studentskih poslovnih planova Budi uzor®. Budi uzor® je međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova namijenjena inovatorima i nositeljima poslovnih ideja koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje. Međunarodni ocjenjivački sud čine predstavnici svih inozemnih izlagača i vodeći hrvatski stručnjaci. Dodjeljuju se brončane, srebrne i zlatne medalje, a da bi natjecanje bilo zanimljivo natjecateljima, svake godine smo uz pomoć partnera i sponzora osigurali zanimljive nagrade.

Od prvog natjecanja do sada je prošlo mnogo vremena. Od jednostavne poster-prezentacije došli smo do dvofaznog sustava natjecanja u kojemu se od određenog broja finalista odabiru najbolji poslovni planovi za koje studenti pripremaju prezentaciju, tzv. elevator pitch u trajanju od pet minuta. S više od 1400 studenata koji su dosad sudjelovali u natjecanju, Budi uzor® je postao brend osječkog Sveučilišta, a kvaliteta izrađenih planova značajno je povećana.

Budi uzor se od 2010. godine organizira u suradnji s izložbom Inova®. Suradnjom Budi uzor®/Inova®, izložba je ušla u grupu najvećih izložbi u regiji.

Natjecanje Budi uzor®

Projekt Promo Budi uzor – Reportaža Slavonske televizije

Želim sudjelovati na natjecanju Budi uzor®

Sudjelovanjem na Izložbi inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®, u mogućnosti ste predstaviti svoju kreativnost i poduzetničke ideje koje, pretočene u poslovni plan, daju uvid u mogućnost njihove komercijalizacije.

Alat za izradu poslovnog plana

Kako bismo vam olakšali izradu poslovnog plana, pripremili smo alat za izradu poslovnog plana koji će vas voditi kroz postupak definiranja poslovnog procesa, a proračunske tablice pomoći će vam da izračunate vrijednost vašeg projekta, troškove potrebne za njegovu realizaciju i očekivane prihode.

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.