TEHCRO – Program razvoja tehnološke infrastrukture (Znanstveno-inkubacijski poslovni centar)

Program TEHCRO pruža financijsku podršku za pokretanje, unapređenje i razvoj tehnologijske infrastrukture koja je u stanju osigurati adekvatne prostorije, usluge te poslovnu i tehnološku podršku za prijenos i/ili usvajanje tehnologije, komercijalizaciju znanstveno-istraživačkih rezultata te neophodne resurse u razvoju poslovanja i uvjete za rast i razvoj inovativnih tehnoloških poduzeća.

Cilj programa TEHCRO je razvoj učinkovitih institucija koje će svojim djelovanjem izgraditi okruženje za učinkoviti transfer tehnologije i maksimizirati mogućnost rasta i održivosti inovativnih tehnoloških poduzeća, naročito onih koja nastaju kao „start-up“ ili „spin-off“ poduzeća utemeljena na rezultatima znanstvenog istraživanja.

Stvaranjem učinkovitih tehnologijskih infrastrukturnih institucija u konačnici se postižu slijedeći učinci:

  • učinkovitija komercijalizacija istraživačkih rezultata,
  • bolja iskoristivost intelektualnog kapitala na sveučilištima i unutar znanstvenih institucija,
  • rast i razvoj na znanju utemeljenih poduzeća,
  • prijenos znanja i tehnoloških rješenja sa sveučilišta i drugih znanstvenih organizacija u gospodarstvo i između gospodarskih subjekata,
  • poboljšanje kvalitete i podizanje konkurentnosti poduzeća, kao i vjerojatnost njihovog uspjeha na tržištu.

Logo_HAMAG_BICROZa više informacija pogledajte web stranicu Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO.

 

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.