TERA – Savjetnik za poduzetnike (TERA – SAPO II)

Nakon uspješnog završetka projekta TERA – Savjetnik za poduzetnike, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, TERA nastavlja s provođenjem druge faze projekta pod nazivom TERA – Savjetnik za poduzetnike II.

Projekt kojim se nastoji osnažiti poduzetnička klima te poboljšati kvaliteta i opseg usluga namijenjenih poduzetnicima početnicima i već postojećim poduzetnicima u prvoj je fazi polučio izvrsne rezultate. Iz tog razloga, TERA nastavlja intenzivnije i kvalitetnije poticati poduzetnike na području Osječko-baranjske županije u razvijanju uspješnih poduzetničkih pothvata.

Uspješni rezultati prve faze projekta te dojmovi klijenata nakon sudjelovanja u projektu dostupni su na TERA YouTube kanalu.

Provedba projekta TERA – Savjetnik za poduzetnike (TERA – SAPO II) započela je 1. listopada 2020. godine i trajat će do 1. travnja 2022. godine. Tijekom i nakon završetka projekta TERA će provoditi aktivnosti informiranja i povezivanja malih i srednjih poduzetnika. Kroz informiranje o poduzetničkim temama i aktivnostima, mogućnostima financiranja, aktualnim EU natječajima, nacionalnim i lokalnim natječajima, aktualnom zakonodavnom okviru, pokretanju poslovanja, pisanju poslovnog plana i razvoju održivih poslovnih aktivnosti, TERA će nastojati smanjiti slabu informiranost i problem motiviranosti potencijalnih i postojećih poduzetnika. Osim toga, TERA je na raspolaganju i za pitanja o prelasku na čistu proizvodnju i kružno gospodarstvo te za pitanja o redovnom poslovanju, uključujući savjetovanje u računovodstvenim poslovima i pravno savjetovanje te savjetovanje u području zaštite intelektualnog vlasništva i internacionalizacije poslovanja.
S ciljem povećanja mogućnosti internacionalizacije i međusobnog povezivanja, TERA će redovito organizirati tematske radionice i okrugle stolove. U vrijeme kad je fizička distanca imperativ, TERA će kroz Projekt unaprijediti svoju internetsku stranicu da bi vam omogućila pristup svim događajima i informacijama u virtualnom okruženju.

Što projekt TERA – SAPO II nudi poduzetnicima:

  • Ocjena poduzetnika o kvalificiranosti za korištenje EU fondova
  • Mentoriranje u izradi poslovnog plana
  • Savjetodavne usluge za pravna i računovodstvena pitanja
  • Individualna analiza dostupnosti zaštite patenta, žiga i industrijskog dizajna
  • Savjetovanje u području internacionalizacije poslovanja i pronalaska partnera u inozemstvu

Ukupnu vrijednost projekta TERA – SAPO II, u iznosu od 794.789,60 kn, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 490.224,45 kn.

Sve zainteresirane poduzetnike i one koji će to tek postati potičemo da nam se obrate s punim povjerenjem na broj telefona 031/251-000, e-poštom na ured[at]tera[.].hr ili osobno u prostorijama TERA Tehnopolis d.o.o., Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.