Projekt: ORGANIC BRIDGENaziv projekta: „ORGANIC BRIDGE“

Nositelj projekta: Grad Valpovo

Partneri: Tera Tehnopolis d.o.o. Osijek, Centar za organsku proizvodnju Selenča, te Udruženje TERRA’s iz Subotice

Fond: INTERREG Croatia-Serbia

Ukupna vrijednost projekta: 550.815,13 EUR

EU financiranje: 85%

Početak projekta: 15. lipnja 2017. godine

Završetak projekta: 14. lipnja 2018. godine

Ciljevi projekta:

Unaprijediti kompetencije ekoloških proizvođača u Osječko-baranjskoj županiji i Južno-sjevernom bačkom distriktu kroz uspostavu Centara za kompetencije u Selenči i Valpovu te pružene usluge i treninge “po mjeri”.
Stvoriti preduvjete za implementaciju R&I (razvojno – istraživačkih rezultata) u razvoj novih proizvoda/usluga/patenata u ekološkoj poljoprivredi kroz uspostavu Centra za koordinaciju i transfer primijenjenih istraživanja u Selenči te transfer know-how sa Sveučilišta J.J. Strossmayera
Unaprijediti tržišnu poziciju ekoloških proizvođača iz Osječko-baranjske županije i Južno-sjevernog distrikta u Bačkoj kroz širenje “ORGANIC NETWORK-a”, brendiranje i razvoj preduvjeta za organizaciju “zajedničkih prodajnih kanala”.
Očekivani rezultati:

Uspostavljen Centar za ekološku poljoprivredu u Valpovu (COP Valpovo) i „Centar za koordinaciju i transfer primijenjenih istraživanja u ekološkoj poljoprivredi “ u Selenči.
Jačanje suradnje između udruženja ekoloških proizvođača, lokalne samouprave, potpornih institucija i edukacijsko istraživačkih institucija.
Razvijeni uvjeti za efikasan transfer rezultata istraživanja inovacija u ekološkoj poljoprivredi.
Educirano 260 proizvođača (ekoloških, potencijalno ekoloških) s područja Osječko-baranjske županije i Južno-sjevernog bačkog distrikta za uvođenje inovacija u proizvodnju, preradu proizvoda i marketing.
Razvijeni uvjeti za razvoj zajedničkog tržišta prodaje.

http://www.strukturnifondovi.hr/ 

http://www.interreg-croatia-serbia2014-2020.eu/

 

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.