Europska poduzetnička mreža (engl. Enterprise Europe Network – EEN) je nastala kao inicijativa Europske komisije za pružanje potpore malim i srednjim poduzetnicima u stvaranju preduvjeta za širenje poslovanja na europskom tržištu, plasiranje vlastitog proizvoda/usluge ili transfer tehnologije iz inozemstva.

Mreža ima više od 4000 suradnika i sastoji se od 3 komponente aktivnosti potpore poduzetnicima. Upravo u okviru te kompleksne mreže, znanstvenici i inovatori s područja istočne Hrvatske mogu svoje inovacije, znanje i iskustvo uz pomoć tehnologijsko-razvojnog centra – TERA ponuditi međunarodnom tržištu. Isto tako gospodarstvenici mogu pribavljati nove tehnologije s područja cijele EU. Mrežu EEN Hrvatska pored TERA čine i drugi regionalni partneri: Tehnološki park Varaždin za područje sjeverno-zapadne Hrvatske, Porin Rijeka za područje Istre i Primorja, Ured za transfer Tehnologije Split za područje Dalmacije, te HAMAG – BICRO koordinator aktivnosti vezanih uz transfer tehnologije, pokriva Grad Zagreb i središnju Hrvatsku. Inicijativu za osnivanje ove mreže i uključivanje Hrvatske u projekt EU, pokrenula je HGK kao koordinator Mreže.

Mreža EEN predstavlja najvažniju potpornu strukturu na području Europe. Temelji se na konceptu „sve usluge na jednom mjestu“ (eng. „one – stop shop“) i poduzetnicima je dostupna bez naknade.

Neke od usluga koje možete koristiti u okviru Mreže EEN su sljedeće:

  • Informacije o ponudi i potražnji proizvoda/usluga na tuzemnom tržištu i tržištu EU,
  • Povezivanje s mrežom konzultanata i istraživača iz različitih područja znanosti,
  • Identificiranje partnera zainteresiranih za transfer tehnologije,
  • Pravnu i savjetodavnu potporu u pregovaračkim aktivnostima,
  • Usluge zaštite industrijskog vlasništva i interesa poduzetnika u procesu transfera tehnologije,
  • Potporu u pripremi prijave projekata za financiranje iz fondova EU.
Doprinos sudjelovanja u mreži EEN je omogućio Tera Tehnopolis da sve aktivnosti koje je do sada provodio u području transfera tehnologije na lokalnoj razini, budu dostupne i za područje međunarodnog transfera tehnologije.

Za dodatne informacije o projektu možete kontaktirati prijemni ured Tera Tehnopolisa u Osijeku, Hrvatsku gospodarsku komoru ili druge regionalne centre, ovisno o regiji kojoj pripadate, gdje će Vas uputiti o uslugama potpore dostupne poduzetnicima, inovatorima i znanstvenicima.

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.