PROCEED – Promoviranje i koordinacija istraživanja iz područja zaštite okoliša za održivi razvoj u središnjoj i istočnoj Europi uz podršku Europske poduzetničke mreže – EEN (engl. Promotion and coordination of environmental research in Central and Eastern Europe for a sustainable development with the support of the Entreprise Europe Network)

TERA Tehnopolis d.o.o. Osijek je bila nositelj projekta PROCEED u Hrvatskoj sa ciljem integriranja postojećih razvojno istraživačkih projekata za zaštitu okoliša, ispitivanja primjenjivosti istraživačkih rezultata u praksi i identificiranja učinkovitih modela komunikacije i diseminacije istraživačkih rezultata.

Jedna od projektnih aktivnosti je bila i uspostavljanje web stranice društvene mreže istraživača projekta, odnosno The Proceed Research Social Network.
The Proceed Research Social Network web stranica je online platforma koja služi kao zajednički alat za komunikaciju, upload i preuzimanje dokumenata i objavljivanje informacija vezanih za projekte ENVIMPACT i PROCEED. Glavni cilj ove platforme jest olakšati suradnju i razmjenu iskustava između korisnika na platformi (slično stranicama socijalnih umrežavanja) u svrhu razvitka dinamične zajednice.

Struktura RSN baze podataka je bila napravljena u 2 glavna modula:

– PROFILI (registrirani korisnici),
– PROJEKTI (strukture koje sadrže fotografije, video materijale, dokumente, PDF dokumente i prezentacije vezane uz okolišnu politiku).

Nakon registracije u bazu podataka, omogućeno je i postavljanje vlastitih projekata, pretraživanje projekata ostalih članova baze, kontakti s novim poslovnim partnerima i ocjenjivanje projekata ostalih članova baze podataka.

TERA Tehnopolis d.o.o. Osijek je stvorila snažnu PROCEED RSN i LinkedIn kampanju u 2012. Kampanja je provedena po principu slanja poziva za registraciju na mrežu i LinkedIn PROCEED grupu, objavljivanjem u nekoliko novina i poslovnih časopisa, te na web stranice i portale. Također, poziv je poslan na više od 400 adresa, a više od 300 osoba je kontaktirano telefonom. Na taj način su izravno bili upoznati sa projektom i RSN mrežom. Pozitivna povratna informacija je vidljiva kroz najbolje odrađenu PROCEED grupu na društvenoj mreži LinkedIn (RSN) unutar konzorcija.

Zemlje članice konzorcija u projektu su Italija, Rumunjska, Grčka, Bugarska, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Srbija, Grčka, Latvija, Litva, Poljska i Danska. Provedba projekta PROCEED usko je bila povezana s provedbom drugog FP7 projekta – ENVIMPACT, što je omogućilo da se pojedine aktivnosti kod oba projekta udruže, a prikupljanje podataka proširi na dodatni teritorij: Mađarska, Njemačka, Belgija, Luksemburg i Češku.

Projekt je financiran od strane Europske komisije preko 7. Okvirnog programa za istraživanje i razvoj (FP7), trajao je 2,5 godine, a njegov ukupan proračun je iznosio 729.923,44 eura.

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.