POSLOVNI SUSRETI

– B2B na SIRHA sajmu
– ICT proljeće
– Susreti biokemijsko-tehnološkog sektora
– AgroB2B@NSFair
– Rendez-Vous Ostrava 2016

Opširnije

NOVOSTI IZ UREDA ZA TRANSFER TEHNOLOGIJE, BROJ 24

Broj 24, veljača 2016.

Sadržaj ovoga broja:
– Natječaji u najavi za Sveučilište, sastavnice Sveučilišta i inovativne poduzetnike koji s njima surađuju
– Osječani sudjeluju u programu Erasmus za mlade poduzetnike
– Izdvojeni EEN profili za suradnju
– Poslovni susreti

Opširnije

NATJEČAJI U NAJAVI ZA SVEUČILIŠTA, SASTAVNICE SVEUČILIŠTA I INOVATIVNE PODUZETNIKE KOJI S NJIMA SURAĐUJU

INOVACIJE U PODUZETNIŠTVU Indikativni datum objave natječaja: 29. veljače 2016. godine Iznos potpore: 9.950.943,00 EUR Prijavitelji: Mala i srednja poduzeća Tema/sektor: Poduzetništvo Područja financiranja: komercijalizacija rezultata procesa istraživanja i razvoja (i onih koje provode mala i srednja poduzeća samostalno i onih koji su kupljeni na tržištu) kroz poslovnu aktivnost, transfer tehnologije inovativnog razvoja novih ili […]

Opširnije

OSJEČANI SUDJELUJU U PROGRAMU ERASMUS ZA MLADE PODUZETNIKE

Erasmus za mlade poduzetnike je međunarodni program razmjene koji pruža priliku novim i ambicioznim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u drugim zemljama sudionicama. Od 2015. godine TERA Tehnopolis d.o.o. je kao lokalna kontakt točka uključena u sedmi ciklus Programa. Njenim posredovanjem uspješno su završene tri razmjene, pet ih je u […]

Opširnije

IZDVOJENI EEN PROFILI ZA SURADNJU

– Interreg Adrion program: Održiva i inovativna prenamjena iskopanih lučkih sedimenata
– ERASMUS+: Traže se partneri za razvoj višejezične platforme za e-učenje u poljoprivrednom sektoru i lancima opskrbe
– Razvoj kontrolnih sustava za industriju 4.0
– Proizvođač grickalica traži dobavljače orašastih plodova, suhog voća, grahorica, čipsa i drugih vrsta grickalica
– Belgijska tvrtka specijalizirana u proizvodnji i distribuciji mesnih proizvoda traži prehrambene proizvode, ambalažu i štapiće za ražnjiće
– Tehnologija mikro-enkapsulacije kofeina

Opširnije

NOVOSTI IZ UREDA ZA TRANSFER TEHNOLOGIJE, BROJ 23

Broj 23, siječanj 2016.

Sadržaj ovoga broja:
– Reforma sustava žigova zajednice
– Program provjere inovativnog koncepta (PoC)
– Završeno natjecanje za projekt UNIverzI-JA-DA
– Izrađena web aplikacija “Alat za izradu poslovnog plana”
– Poziv za iskazivanje interesa za sufinanciranje usluge 3D štampanja i zaštite intelektualnog vlasništva
– Izdvojeni EEN profili za suradnju
– Poslovni susreti

Opširnije

REFORMA SUSTAVA ŽIGOVA ZAJEDNICE

Nakon višegodišnje pripreme, EU uredba broj 2015/2424 stupa na snagu 23. ožujka 2016. godine i unosi značajne izmjene u sustav žigova zajednice. Ured za harmonizaciju unutrašnjeg tržišta – OHIM (Office for Harmonization in the Internal Market) koji je od 1996. godine zadužen za sve poslove vezane uz žigove zajednice – CTM (Community trademark), mijenja ime […]

Opširnije

PROGRAM PROVJERE INOVATIVNOG KONCEPTA (PoC)

Program provjere inovativnog koncepta podupire pred-komercijalne aktivnosti istraživača i poduzetnika na putu razvoja novih poduzetnika, usluga i tehnoloških procesa, s ciljem pružanja potpore u ranoj fazi razvoja inovacije, kako bi se pomogao i usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije u kasnijoj fazi. Smisao provjere inovativnog koncepta (engl. Proof of Concept – PoC) je utvrditi […]

Opširnije

ZAVRŠENO NATJECANJE ZA PROJEKT UNIVERZI-JA-DA

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) pokrenula je projekt UNIverzi-JA-DA, kojim su za najbolje studentske projekte, koji će biti realizirani tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci, predviđene financijske nagrade i realizacija predstavljenih projekata. Tražila su se četiri pobjednička projekta iz tri kategorije: Mobilna aplikacija, Turistička promocija hrvatske kulture i […]

Opširnije
Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.