Zakon o pravu na pristup informacijama daje svim domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama, na jednak način i pod jednakim uvjetima pravo na pristup informacijama.

PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija

Temeljem članka 3. Zakona o pravu na pristup informacijama (»Narodne novine«, broj 25/13, 85/15) uređeno je pravo na pristup informacijama fizičkim i pravnim osobama putem otvorenosti i javnosti djelovanja tijela javne vlasti.

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija obuhvaća pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji, odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom.

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija uređeno je i ostvaruje se u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama (»Narodne novine«, broj 25/13, 85/15). Zakonom se propisuju načela prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, ograničenja prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, postupak za ostvarivanje i zaštitu prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija.

KONTAKT PODACI SLUŽBENIKA ZA INFORMIRANJE

Ruža Lubina
Tel.: +385 251 000
Fax: +385 251 005
E-pošta: rlubina[at]tera[.]hr

Radno vrijeme: Pon-pet 8:00-16:00
Zakon o pravu na pristup informacijama (»Narodne novine«, br.25/13.)

 

Odluka o imenovanju službenika za informiranje

Odluka o ustrojavanju službenog upisnika

Pristup informacijama

Obrazac: Zahtjev za pristup informacijama

Obrazac: Zahtjev za dopunu ili ispravak informacije

Obrazac: Zahtjev za ponovnu uporabu informacija

Plan nabave za 2017. godinu

Godišnje izvješće za 2016. godinu

Plan nabave za 2016. godinu

Plan rada za 2016. godinu

Plan nabave za 2015. godinu

Izvjesce o poslovanju za 2015. godinu

Plan nabave za 2014. godinu

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.