Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek su održali predavanje i edukaciju pod nazivom „Postupak registracije i zaštite autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda zaštićenom oznakom izvornosti, zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla i zajamčeno tradicionalnog specijaliteta“. Predavanje je održano 11. lipnja 2015. godine s početkom u 9,30 sati u prostorijama Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku.
Predavanja su održali Božica Rukavina, univ.spec.techn.aliment, pomoćnica ministra, na temu „Sustavi kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda“, Edita Volar Pantić, načelnica u ministarstvu poljoprivrede s temom „Postupak registracije i zaštite naziva poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda“ te Karmen Sinković, dipl. ing, voditeljica Službe za posebne oznake i promidžbu hrane, s temom „Registrirani i zaštićeni nazivi poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u RH i iskustva zemalja Europske unije“.