Dodjela financijske potpore „START at BEST“

Mreža regija „Startup Europe Regions Network“ (SERN), čija je članica i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), raspisala je javni poziv za dodjelu financijskih potpora.

Potpore se dodjeljuju u okviru programa „Start at Best“, namijenjenog povećanju produktivnosti zaposlenika na radnom mjestu. Program omogućuje malim i srednjim poduzećima financiranje prijedloga za poticanje novih pristupa inovacijama na radnom mjestu koji će, u konačnici, potaknuti poslovnu konkurentnost same tvrtke. Namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima te obuhvaća jedan paneuropski poziv, otvoren za prijavitelje iz svih zemalja Europske unije (EU), te tri pojedinačna poziva u Italiji, Irskoj i Portugalu koji su otvoreni za sve tvrtke registrirane u svakoj državi članici Europske unije.

Pozivom će se podržati 30 tvrtki dodjeljivanjem izravnih bespovratnih sredstava od 7.500 eura za poboljšanje njihovog radnog mjesta, poticanje kreativnosti zaposlenika i još mnogo toga.

Poziv je otvoren do 3. lipnja 2020. godine.

Dodjela bespovratnih sredstava raspodijeljena je na sljedeći način:

  • u okviru „Start at Best“ nacionalnog otvorenog poziva za EU bit će odabrano 15 najbolje ocijenjenih prijava;
  • u okviru svakog pojedinog poziva otvorenog u Irskoj, Italiji i Portugalu bit će odabrano 5 najbolje ocijenjenih prijava iz svake zemlje, odnosno ukupno 15;
  • najviši iznos potpore koja se dodjeljuje po projektu iznosi 7.500 eura te se može dodijeliti za najviše jedan projekt po prijavitelju/tvrtki. Ukupni proračun projekta procjenjuje se na 225.000 eura.

Poziv za financiranje projektnih prijedloga nije namijenjen podršci razvoju novih proizvoda ili usluga na tržištu. Cilj programa „Start at Best“ je promicanje inovacijskih inicijativa na radnom mjestu i primjera najbolje prakse uz aktivno poticanje šireg angažmana i sudjelovanja u inovacijskom procesu na radnom mjestu na razini cijele tvrtke ili pojedine organizacijske jedinice.

Za sve dodatne informacije oko Programa, prijedlozima projekata ili postupku prijave, obratite se na adresu e-pošte startatbest[at]startupregions[.]eu. Ukoliko imate tehničkih problema s mrežnim prijavnim obrascem, obratite se nadležnim službama na helpdesk.

Plan aktivnosti u okviru programa Start at Best:

  1. Objava poziva 2. ožujka 2020. godine;
  2. Rok za podnošenje prijava 6. svibnja 2020. godine – 17:00 CET – produljeno do 3. lipnja 2020. godine;
  3. Informacije za podnositelje zahtjeva do 23. lipnja 2020. godine;
  4. Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava – srpanj 2020. godine;
  5. Maksimalno trajanje akcije/razdoblje prihvatljivosti troškova – 9 mjeseci.

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.