Osječka tvrtka Domino d.o.o. na razmjeni u Novom Sadu u okviru programa MobiliseSME

Otkrijte priču o dva MSP-a koja surađuju u sektoru upravljanja energijom putem MobiliseSME programa.

TKO SU SUDIONICI? 

Posredstvom TERA Tehnopolis kao lokalne kontakt točke za MobiliseSME program, vlasnik mikro tvrtke Domino d.o.o. iz Osijeka, gospodin Luka Gabrić, sudjeluje u MobiliseSME programu u ulozi Tvrtke korisnika. Preko programa, Domino će šest mjeseci surađivati s Tvrtkom domaćinom FTN IDEEA d.o.o., koju zastupa gospodin Filip Kulić. Glavna ideja ove suradnje je razmjena praktičnih znanja u području upravljanja energijom.

Gospodin Gabrić vlasnik je tvrtke specijalizirane za upravljanje energijom te za njega ova razmjena predstavlja priliku za stjecanje znanja o određivanju toplinskih svojstava zgrade, ispitivanju svojstava zgrade i pristupima vezanim uz proces certificiranja. Za tvrtku domaćina FTN IDEEA, ova razmjena znači mentoriranje samozaposlene osobe koja će također pomoći u stjecanju znanja o raznim pravilima i propisima u Hrvatskoj u vezi s energetskim certificiranjem.

Provedba programa MobiliseSME sufinancirana je od strane EaSI programa (EURES) Europske unije. TERA Tehnopolis kao lokalna kontakt točka sudjeluje u konzorciju koji je sastavljen od 12 partnera iz cijele Europe, na čelu sa Španjolskom gospodarskom komorom u Belgiji i Luksemburgu (CAMARABELUX). Uključene države su Belgija, Španjolska, Irska, Srbija, Hrvatska, Slovačka, Slovenija, Italija, Austrija, Grčka, Francuska i Crna Gora.

 

GLAVNE AKTIVNOSTI?

Sudionici programa će zajedno raditi na:

  • razmjeni znanja i praksi, posebno zato što FTN IDEEA ima spin-off poduzetnički koncept kroz suradnju sa Sveučilištem u Novom Sadu,
  • istraživanju tržišta,
  • testiranju metoda, postupaka, rokova i osposobljenosti stručnog osoblja potrebnog za obavljanje poslova određivanja toplinskih svojstava.

KOJI SU OČEKIVANI REZULTATI?

Obje tvrtke očekuju upoznavanje s trenutnom situacijom u području energetske učinkovitosti u Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji u pogledu propisa, institucionalnih zahtjeva prakse i inženjerskog pristupa. Sudionici također očekuju mogućnost proširenja poslovnog modela tvrtke dodavanjem novih vještina.

No, glavni očekivani rezultat ove razmjene je stjecanje iskusnog partnera i ostvarivanje zajedničke suradnje do kraja sljedeće godine. Buduća suradnja znači energetske preglede zgrada, što uključuje energetske preglede za javnu rasvjetu, industrijska postrojenja i druge javne objekte.

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.