Otvoren poziv za prijavu na međunarodni istraživački projekt EIT Food RIS Consumer Engagement Labs!

Program EIT Food traži pet konzorcija koji se sastoje od tri organizacije iz iste zemlje (istraživačka organizacija + tvrtka koja se bavi uslugama hrane + tvrtka za proizvodnju ambalaže) koji bi sudjelovali u projektu EIT Food RIS Consumer Engagement Labs u cilju razvijanja laboratorija za uključivanje potrošača (eng. Consumer Engagement Labs).

O projektu

Laboratoriji za uključivanje potrošača (eng. Consumer Engagement Labs) su prednatjecateljske sesije za zajedničko stvaranje koje provodi relativno koherentna skupina potrošača na zajedničkom, fizičkom/virtualnom mjestu i vremenski je ograničena te usredotočena na razvoj novih koncepata proizvoda. Više informacija o programu možete pronaći OVDJE.

Tko može sudjelovati?

EIT Food traži konzorcij sastavljen od tri organizacije iz iste zemlje (istraživačka organizacija + tvrtka koja se bavi uslugama hrane + tvrtka za proizvodnju ambalaže) koji bi sudjelovao u projektu te dolazi iz jedne od ciljnih zemalja navedenih u Pozivu. U svakoj od ciljnih zemalja može se odabrati samo jedan konzorcij, a pobjednički će konzorcij biti odabran na temelju procjene podnesenih prijava.

Ciljne zemlje: Hrvatska, Italija, Poljska, Španjolska i Turska.

Svaki konzorcij mora se sastojati od tri organizacije iz iste zemlje, i to od:

  • istraživačke organizacije (visokoškolske ustanove poput sveučilišta ili istraživačkih instituta),
  • tvrtke koja se bavi uslugama hrane (tvrtka koja nudi obroke za van, catering ili dostavu hrane; NACE kod 156),
  • tvrtke za proizvodnju ambalaže (tvrtka koja proizvodi ambalažu za tvrtke koje se bave uslugama hrane; NACE kod C17, C22 i/ili C25).

Postupak odabira

Prihvatljivi i zainteresirani prijavitelji svoje prijave mogu slati najkasnije do 3. rujna 2021. godine, do 15:00 sati po srednjoeuropskom vremenu. Prijava se sastoji od prijavnog obrasca koji se šalje elektroničkim putem kao prilog na adresu e-pošte mzatorska[at]wz.uw.edu[.]pl.

Prijavni obrazac nalazi se OVDJE.

Koje koristi imaju odabrane organizacije?

Organizacije, koje će biti odabrane kao podugovarači, imaju sljedeće koristi:

  • ostvarivanje koristi od uključivanja u program EIT Food i EIT zajednicu (kao podugovarači u EIT Food aktivnostima), EIT Food i EIT brenda;
  • pravo sudjelovanja na tematskim projektnim sastancima, organiziranim od strane EIT Food programa i njegovih partnera (od podugovarača se neće tražiti plaćanje članarine; EIT Food neće pokriti putne troškove za sudjelovanje na internim sastancima, ali organizacije podugovarači mogu koristiti svoje dodijeljene proračune za pokriće ovih troškova);
  • pravo promicanja povezivanja s EIT Food programom, komercijalizacija proizvoda kao rezultat procesa laboratorija i njihovo uvođenje na tržište;
  • mogućnosti povezivanja s EIT Food partnerima, uključujući zajedničke idejne projekte i uključivanje u druge EIT Food projekte;
  • ugovor o podugovaranju s EIT Food centrom s neto financiranjem, kako je navedeno u Pozivu, uvjetovano isporukom ugovornih zadataka. Plaćanja će biti povezana s usklađenošću s ugovornim zadacima i rezultatima;
  • znanje i organizacijska podrška EIT Food programa, njegovih centara i partnera u provođenju planiranih aktivnosti za svakog podugovarača projekta.

Postati podugovarač u EIT Food programu prilika je za pridruživanje EIT Food zajednici, uspostavu odnosa s EIT Food partnerima i bolje uključivanje u njihove aktivnosti, kao i koristi od rezultata zajedničkog stvaranja potrošača za razvoj i komercijalizaciju inovativnih proizvoda. Podugovarači će također imati koristi od povećane vidljivosti u svojim lokalnim inovacijskim ekosustavima, jačajući svoju poziciju na regionalnoj i nacionalnoj razini.

Poziv, prijavni obrazac te ostalu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.