Prijavite se na H2020 projekt TruBlo koji će financirati vaše ideje za pouzdan sadržaj na budućim blockchain sustavima!

Povjerenje je ključno za društvo. No, trenutno sve veća količina dezinformacija otežava pouzdanost informacija u našoj svakodnevnoj komunikaciji. Na koji način možemo koristiti blockchain tehnologiju za nove protokole, aplikacije, rješenja ili platforme? Na koji način bismo mogli kombinirati blockchain tehnologiju i sadržaj kako bismo osigurali pouzdan i siguran sadržaj?

Prijavite se na projekt TruBlo te opišite svoju početnu ideju za „pouzdan sadržaj na budućim blockchain sustavima“! Poziv je otvoren do 10. rujna 2021. godine (do 00:00 sati po srednjoeuropskom vremenu), a namijenjen je istraživačima, inovatorima, programerima sa sveučilišta, start-up i visokotehnološkim tvrtkama te fizičkim osobama. Ukupan proračun iznosi 1.450.000 eura.

TruBlo je H2020 projekt kaskadnog financiranja koji ima za cilj izgraditi povjerenje u buduće blockchain sustave.

Riječ je o drugom otvorenom pozivu na koji se mogu prijaviti timovi sa sveučilišta, istraživači, MSP-i i start-up tvrtke u cilju definiranja i implementiranja malih istraživačkih projekata povezanih s jednim od dva područja:

  • Modeli povjerenja i ugleda na blockchain

Ovo je područje usmjereno na inovativne aplikacije, tehnologije, tehničke pristupe i metodologije koje povećavaju razinu povjerenja u razmjenu informacija temeljenih na blockchain tehnologiji, s naglaskom na sadržaju koji stvaraju korisnici na Internetu i društvenim mrežama, uzimajući u obzir i podatke iz IoT (eng. Internet of Things) infrastruktura.

  • Dokaz valjanosti i dokaz lokacije.

Cilj je ovog područja pronaći inovativne mehanizme i povećati transparentnost i pouzdanost izvornog sadržaja korisnika. Npr.: kako bi korisnici, kao dio blockchain sustava, mogli dodati ili primijeniti dodatne mehanizme provjere za povećanje transparentnosti, valjanosti i visoke razine pouzdanosti, poput dokaza o lokaciji i dokaza o valjanosti? Takve će se prijave slati putem Europskog opservatorija za digitalne medije (eng. European Digital Media Observatory – EDMO).

TruBlo drugi otvoreni poziv podijeljen je u dvije faze:

  1. Faza: Inovacije (9 mjeseci)
  2. Faza: Napredak (6 mjeseci)

Detaljne informacije vezane uz pojedinu fazu poziva pronađite OVDJE gdje se ujedno nalaze i ostali detalji vezani uz poziv (način prijave, kriteriji prihvatljivosti itd.).

 

Obavijesti o Natječajima provode se u okviru informiranja u sklopu projekta TERA – Savjetnik za poduzetnike II. Ukupnu vrijednost projekta TERA SAPO II, u iznosu od 794.789,60 kn, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 490.224,45 kn.

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.