Bez pčela bi naši životi bili značajno drugačiji, a pčele su ugrožene i trebaju našu pomoć. Projekt beeB ima za cilj pomoći pčelarima u razvijanju konkurentnog i održivog poslovanja na sljedeći način:

  • doprinijeti stjecanju i razvoju osnovnih vještina i ključnih kompetencija u pametnom pčelarstvu, temeljenom na stalnom stručnom usavršavanju, kako bi se kroz obrazovanje, osposobljavanje i osobni razvoj olakšao proces inovacija, ekonomskog rasta i socijalne kohezije;
  • smanjiti razlike u pristupu i angažiranju grupa s manje mogućnosti, poput obiteljskih i ženskih pčelara te nezaposlenih u ruralnim područjima, promičući uključivanje i rodnu ravnopravnost putem formalnog i neformalnog obrazovanja temeljenog na korištenju inovativnog i digitalnog tehnologija i kontinuirano stručno obrazovanje.
  • razviti i strukturirati partnerstva za promicanje učenja na pčelarskom sektoru na radnom mjestu i stvoriti vještine i kompetencije za ljude koji su ili namjeravaju biti pčelari i koji nemaju iskustva i znanja u tom području.
TERA Tehnopolis je partner zadužen za poduzetničku edukaciju pčelara.

Projektni partneri su: Norges Birokterlag Forening (Norveška), EOSA – Estrategia y Organización SA (Španjolska), Eesti Maaulikool (Estonija), Bio-Distretto Cilento (Italija), Instituto Politecnico de Viseu (Portugal) i TERA Tehnopolis d.o.o. (Hrvatska).

Sve novosti o projektu mozete pratiti na njegovoj Facebook i web stranici.

Projekt je financiran kroz program Erasmus+.

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.