Logo: dRuralStvaranje radnih mjesta i poboljšanje kvalitete života u europskim ruralnim područjima ciljevi su projekta dRural. Financiran od strane EU-a, ovaj projekt razvit će i pokrenuti digitalno tržište usluga za stanovnike ruralnih područja. Projekt okuplja 31 partnera iz devet zemalja, koji razvijaju tržište usluga na mreži, a koje će stanovnicima ruralnih područja na jednom mjestu nuditi usluge lokalnih zdravstvenih ustanova, općina ili stručnjaka. Projekt dRural pospješit će gospodarski rast i stvaranje radnih mjesta, pružiti potporu lokalnim poduzećima i poboljšati kvalitetu života.

Tržište usluga najprije će biti pokrenuto u četirima ruralnim regijama EU-a: Extremadura (Španjolska), Jämtland Härjedalen (Švedska), Dubrovačko-neretvanska županija (Hrvatska) i Region Gelderland Midden (Nizozemska). Zajednička digitalna platforma prilagodit će se lokalnim jezicima i potrebama svake od regija. Na njoj će se nuditi usluge lokalnih općina i javnih zdravstvenih ustanova te ustanova socijalne skrbi, kao i privatnih pružatelja usluga (primjerice učitelja, terapeuta, poljoprivrednika itd.).
Da bi se osigurala uspješna provedba projekta, provest će se niz aktivnosti za povećanje pokrivenosti širokopojasnom mrežom u ruralnim područjima. Projekt dRural namjerava se proširiti i na područja izvan navedenih četiriju regija. U drugoj će se fazi raspisati otvoreni poziv za druge ruralne zajednice, odnosno zrcalne regije koje žele uvesti digitalno tržište usluga. Projekt dRural započeo je u siječnju 2021. godine i trajat će do 2024. godine.

Logo: dRural

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.