1. Što je EWA?

Empowering Women in Agrifood (EWA) naziv je programa osnaživanja žena u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Cilj je ovog programa u okviru zajednice EIT Food motivirati potencijalne poduzetnice na samozapošljavanje i pružiti im odgovarajuće znanje, samopouzdanje i mreže poslovnih partnera kako bi uspješno pokrenule i razvile održivo poslovanje. Do 50 žena iz zemalja s niskom do umjerenom stopom inovacija sudjelovat će u šestomjesečnom obrazovnom programu prilagođenom preprekama i izazovima s kojima se susreću poduzetnice u svojem poslovanju. Nakon obuke polaznice programa steći će potrebno znanje, samopouzdanje i podršku za ostvarivanje svojih poslovnih planova. Program će se održati na području Češke, Portugala, Rumunjske, Španjolske i Turske.

 1. Faze provedbe programa:
 • Edukacija – besplatna šestomjesečna obuka na mreži te na licu mjesta
 • Mentorstvo – personalizirano mentorstvo putem interneta i na licu mjesta od strane stručnjaka iz poljoprivredno-prehrambenog sektora te uspješnih poduzetnika
 • Izgradnja zajednice – sudjelovanje na događajima povezivanja i umrežavanja s velikim brojem mentora i poduzetnica iz poljoprivredno-prehrambenog sektora
 • Financiranje – korisnice programa imat će priliku osvojiti do 10. 000 € po državi, upoznati se s drugim programima koje provodi zajednica EIT Food te ostvariti kontakt s investitorima i korporacijama koje će im pomoći da svoje poslovanje podignu na veću razinu.
 1. Prihvatljive korisnice programa:
 • Poduzetnice iz poljoprivredno-prehrambenog sektora iz jedne od 28 RIS zemalja.
 1. Važni datumi:
 • Objava poziva za poduzetnice – krajem travnja 2021. godine
 • Odabir poduzetnica i njihovih mentora – lipanj 2021. godine
 • Početak programa – srpanj 2021. godine

Rok za prijavu na program Empowering Women in Agrifood je 15. lipnja 2021. godine. Obrazac za prijavu nalazi se na ovoj poveznici, a više informacija o programu pronađite OVDJE.

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.