Tera Tehnopolis je lokalna kontakt točka u Hrvatskoj za provedbu programa MobiliseSME
Drugi pilot projekt MobiliseSME (program mobilnosti za osoblje malih i srednjih poduzeća) službeno je započeo i trajat će sljedeće dvije godine, odnosno od 2020.-2022. godine.
Osnovni je cilj programa MobiliseSME podržati kratkoročne prekogranične razmjene zaposlenika, menadžera i/ili (su)vlasnika malih i srednjih poduzeća (MSP-ova).

Malim i srednjim poduzetnicima razmjene omogućuju:

  • Razvoj vještina i kapaciteta tvrtki domaćina
  • Poboljšanje poslovanja
  • Jačanje već postojećih partnerstava

Neke od karakteristika programa MobiliseSME su:

  • Razmjena osoblja MSP-a koji se nalazi u jednoj od zemalja Europske unije s MSP-om iz druge zemlje Europske unije. Tvrtke koje su u prošlosti već ostvarile neki oblik suradnje također mogu sudjelovati u razmjeni u sklopu ovog programa.
  • Ne postoje rokovi za sudjelovanje u projektu
  • U obzir dolaze privremene razmjene u trajanju od 1 do 6 mjeseci
  • Osoblje koje odlazi na razmjenu mora ostati zaposleno kod poslodavca tijekom trajanja razmjene

Tko može sudjelovati?
Prijavitelji su mali i srednji poduzetnici (MSP-ovi), tvrtke s jednim zaposlenim (ako su registrirani kao pravna osoba i imaju porezni broj) te vanjski suradnici (freelanceri), kao i slobodna zanimanja (odvjetnici, javni bilježnici, računovođe, ovlašteni revizori, liječnici, farmaceuti, psiholozi, arhitekti i inženjeri). Za sudjelovanje u programu prijavitelji se mogu prijaviti registracijom na službenoj internetskoj stranici programa ili se obratiti lokalnoj kontakt točki, koja je zadužena za provođenje programa na njihovom području.
Sudionici razmjene su zaposlenici, menadžeri, su(vlasnici).
Dva su načina sudjelovanja u programu, odnosno razmjeni:

  • Sending company – tvrtka čiji zaposlenik, menadžer i/ili su(vlasnik) ide na razmjenu
  • Host company – tvrtka kod koje zaposlenik, menadžer i/ili su(vlasnik) dolazi na razmjenu

MobiliseSME program
Konzorcij je sastavljen od 12 partnera iz cijele Europe, na čelu sa Španjolskom gospodarskom komorom u Belgiji i Luksemburgu (CAMARABELUX). Uključene države su Belgija, Španjolska, Irska, Srbija, Hrvatska, Slovačka, Slovenija, Italija, Austrija, Grčka, Francuska i Crna Gora. Međutim, u programu mogu sudjelovati sve države EU-a.

Za sve dodatne informacije obratite se na sljedeću adresu e-pošte: ivana[at]tera[.]hr

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.