SPINTeams (University Spin-offs Alliance: From the idea to the market through mentoring and transnational entrepreneurial teams), projekt u sklopu programa Erasmus + ima za cilj unaprjeđenje poduzetničkih vještina budućih poduzetnika i visokoškolskih institucija, kao i njihovih postojećih i budućih start-up i spin-off tvrtki s krajnjim ciljem postizanja rasta i dugoročnosti.

Važnost samog projekta dolazi iz činjenice da su sveučilišta u većini slučajeva glavni izvor inovativnih rješenja i ideja koja imaju potencijal komercijalizacije. Iz toga razloga mnoge su start-up i spin-off tvrtke osnovane baš u sklopu europskih sveučilišta. Problem dolazi nakon 3 godine, kada 50% takvih tvrtki zbog neiskustva u poduzetničkom svijetu, nedostatka poduzetničkih vještina i vještina pronalaska potpornih partnera te nemogućnosti širenja, dožive krah.

Upravo zbog toga, 10 projektnih partnera, koje čine gospodarske komore, uspješna poduzeća i visokoškolske institucije iz Španjolske, Latvije, Italije, Austrije i Hrvatske, udružili svoje znanje i poduzetničke vještine kako bi razvili metodologiju za savjetovanje, učenje i mentorstvo.

Planirana je provedba aktivnosti s ciljem ostvarivanja sljedećih rezultata:

  • Zbirka webinara o osposobljavanju sudionika iz visokoškolskih institucija pod nazivom ”Poduzetnički treneri”
  • Cjelovit tečaj za usavršavanje poduzetničkih i poslovnih vještina namijenjen naprednim studentima, doktorandima, istraživačima (potencijalnim novim poduzetnicima ili osnivačima spin-off ili start-up tvrtki)
  • Priručnik “Izgradnja poduzetničkih ekosustava za potporu visokim učilištima”
  • Vodič “Mentorstvo i metode suradničkog učenja (peer-learning) za podršku novim poduzetnicima”
  • Platforma za međunarodnu suradnju poduzetnika namijenjena poticanju međunarodne suradnje, timskog rada, umrežavanja i mentorstva.

 

 

 

 

 

 

 

 

Razdoblje trajanja projekta je od 1.1.2021. godine do 31.12.2023. godine, a glavni projektni partner je Trgovinska i industrijska komora Terrassa iz Španjolske.

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.