Sudjelujte u bogatom ovogodišnjem programu izložbe Budi uzor®/Inova®!

Ovogodišnja međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova® održava se u Zagrebu, u Kulturnom centru Narodnog Sveučilišta Dubrava, od 13. do 16. listopada, u organizaciji TERA Tehnopolis d.o.o., Saveza hrvatskih inovatora, Saveza inovatora Zagreba i Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika. Izložba je prilika za poduzetnike koji mogu provjeriti kvalitetu svoje poslovne ideje, pronaći partnere, dobavljače, suradnike, no, prije svega, mogu naučiti kako prezentirati svoj projekt različitim dionicima. Moto ovogodišnje izložbe je „Održivost i zeleni plan za oporavak i otpornost“ (eng. „Sustainability and green deal recovery & resilience“).

Nakon svečanog otvorenja izložbe, u srijedu, 13. listopada 2021. godine, inovatori će predstaviti svoje inovacije u prostoru Kulturnog centra Narodnog Sveučilišta Dubrava, a međunarodni ocjenjivački sud odabrat će najbolje među njima. Također, tijekom sva tri dana izložbe u istom će prostoru biti organiziran Slavonski kutak u okviru kojeg će prijavljeni imati priliku izložiti i promovirati svoje inovativne prehrambene proizvode i delikatese.

U sklopu drugog dana izložbe, u četvrtak, 14. listopada 2021. godine,  održat će se i online događaj EIT Food Awareness Day po nazivom „How to facilitate innovative start-ups in agribusiness?“. Glavni je cilj ovog događaja podizanje svijesti relevantnih nacionalnih dionika o aktivnostima EIT zajednice te o s njima povezanim mogućnostima suradnje. Govornici su svjetski stručnjaci iz brojnih područja, a tijekom događaja raspravljat će se o raznim temama. Neke od njih su uloga zaštite intelektualnog vlasništva u razvoju inovacija i poslovanja, digitalizacija poljoprivrede i prehrambene industrije, kako sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (engl. VET) doprinosi razvoju poduzetništva, raznolikost u prehrambenoj industriji, uloga i aktivnosti digitalno-inovacijskog centra TERA, uloga lokalnih poduzetničko-potpornih organizacija u stvaranju okruženja za razvoj poduzetništva itd.

Programski sadržaj je posebno zanimljiv trećeg dana Izložbe, u petak, 15. listopada 2021. godine, kada organiziramo online natjecanje u pisanju poslovnih planova Budi uzor®. Finalisti će u sklopu virtualne platforme izložiti svoje poslovne planove žiriju koji će odluku o pobjedniku donijeti isti dan. Pripremni treninzi i radionice s finalistima su u tijeku, a svečana dodjela nagrada nakon finala i Izložbe će se održati sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama.

Sve novosti o ovogodišnjoj izložbi pratite na TERA web i Facebook stranici.

Prihvaćam
Više

Pravila o kolačićima

web.tera.hr koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva -> saznaj više. Nastavkom korištenja web.tera.hr stranica slažete se sa korištenjem kolačića.